Nágocsi 24 órás páros horgászverseny

Kedves Horgásztársak!

Az alábbi összefoglalóban gyűjtöttünk össze a versennyel kapcsolatos információkat, eredményeket, képeket. Gratulálunk mindenkinek az elért eredményekhez! A képes összefoglaló a lap alján található!

Jó böngészést kívánunk!

A verseny időpontja: 2018.06.09. SZOMBAT (Kezdés: 6:30)

Akik részt vettek a versenyen tudják, hogy nem mindennapi körülmények közt zajlott az idei páros kupánk. Már a verseny előtti napokban is esős időjárás volt, amit tovább súlyosbított közvetlen a verseny kezdete előtt éjszaka hullott csapadék.
Természetesen a szervezők legfőbb célja az volt, hogy a meghirdetett időpontban a versenyt bármi áron megtartsa, ha a körülmények a horgászok testi épségét nem veszélyeztetik. Az eső kicsit átírta a tervezett programot, a tóhoz vezető földút normál személyautóval nem volt járható. Szerencsére a szervezők már a korábbi évek tapasztalataiból okulva felkészülten várták a reggeli kezdést és biztosítottak traktoros segítséget a tóhoz való bejutáshoz, horgászfelszerelések beközelítéséhez. Nagyon szépen köszönjük a traktorosoknak a segítséget, valamint azon önzetlen horgásztársaknak, akik segítették a többiek bejutását a verseny helyszínre. Példaértékű volt, ahogy horgász a horgászt segítette, már itt tudtuk, hogy nem mindennapi horgászversenyben lesz részünk! Tiétek az érdem kedves résztvevők! 🙂

Egy gyors regisztrációt tartottunk, hogy felmérjük kik érkeztek meg a versenyre és ahogy gyűltek az aláírások már láttuk, hogy a legtöbb nevező eltökélte indulását a nágocsi 24 óráson. Végül az előzetesen 44 csapatból, 40 csapat regisztrált horgászversenyünkön!

Megkezdtük a sorsolást, aminek sorrendjét a tavalyi év legnagyobb halát kifogó fiatal horgásztársunk, Nyúl Benjámin húzta a kalapból. A véletlenszerű sorrend alapján húzták a csapatok a szintén kalapban összekevert horgászhelyek számát. Mikor mind a 40 csapat kihúzta a saját kis helyét, megkezdődött a gyors traktorra pakolás és a nágocsi off-road szerű bejutás. Voltak természetesen szerencsés terepjáróval, kisteherautóval rendelkezők, de félelmet nem ismerő hólánccal szerelt suzukis is, aki sikeresen bejutott a tópartra. Ez sajnos a kalandos indulás természetesen az idő rovására ment.

A verseny indulása egészen 9:30-ig csúszott, ekkor azonban a horgászat kezdetét mindenki számára jól hallható dudaszó jelezte és indulhatott is a 24 órás horgászat.
Az első halak, fogások gyorsan megérkeztek és napközben is szépen húzták a halakat a horgászok. Egymást érték a kis pontyok, keszegek, közben néhány kárász és egy – egy amur is látogatást tett. Volt dolguk a mérlegelőknek, akik megállás nélkül járták körbe a tavat, hogy a fogásokat rögzítsék és mielőbb visszaengedhetők legyenek a halak. Napközben azért a legtöbb csapatnál volt idő megismerkedni, koccintani a szomszédos csapattal, elbeszélgetni a tóról, a reggeli élményekről, gondoskodni egy – egy ebédről. Jó hangulatban telt a nap, barátságos volt végig a légkör.
Estefelé megérkezett a finom vacsora is, a horgászok elfogyaszthatták a nagyon ízletesre sikeredett vadpörköltet, ezzel az energialökettel lehetett felkészülni a verseny további részére.
Ahogy a nap leszállt és egyre jobban belementünk az éjszakába, úgy változott a kapása. Ismét hol jobb, hol rosszabb volt. Mivel nappal elmaradtak a nagy halak, mindenki izgatottan várta mit hoz az éjszaka. Ahogy sejtettük jött is egy két darabosabb hal, a verseny legnagyobb hala még éjfél előtt beköszöntött. Egy 10,5 kg-os erős, egészséges tükörponty került kifogásra Albrecht Csaba horgásztársunk által, aki ezzel a gyönyörű hallal zsebelte be a verseny legnagyobb kifogott halának díjat.

További darabosabb halak, amiket sikeresen merítőbe tereltek horgászaink:
  –   7,25 kg (Ponty, Ifj. Kalányos József)
  –   6,78 kg (Ponty, Paál Balázs)
  –   4,96 kg (Amur, Salamon Ádám)
  –   4,75 kg / 3,26 kg (Amur, CsiBi Team, Csincsi Gábor, Bite Nándor)
  –  3,86 kg (Amur, Makai Gyula)

Hajnalban azonban az időjárás ismét elromlott, sajnos ismét eleredt az eső és viszonylag rövid időn belül kb. 20 mm eső esett. Több csapat döntött úgy, hogy meg se várják a verseny végét és elhagyták a tavat, volt aki még az eső előtt, de volt aki közben fogta menekülőre. Az A18-as horgászhelyen versenyző páros is pórul járt, akiket elöntött a nágocsi domboldalról leömlő sáros esővíz áradat. Mikor az eső elállt, meleg párás idő lett, a halak reggel már nagyon nem kaptak. Mindenki kivárásra ment és a verseny végül már így zajlott egészen 9:30-ig, amikor véget ért a 24 óra és lezárult a horgászat. Dudaszóra minden versenyző befejezte a pecát, a mérlegelők még lemérték a visszamaradó halakat, míg a horgászok összepakoltak, készülődtek.

A kijutás szintén úgy alakult, mint előző reggel, traktorokkal, terepjárókkal horgász a horgászt segítve küzdött a sárral. Amíg a csapatok kiértek a bekötő úthoz addig a szervezők véglegesítették a mérlegelők által gyűjtött adatokat. Az összesített adatok alapján a helyszínen sikeresen megtartottuk az eredményhirdetést a versenyen végig kitartó horgászok társaságában, ahol egyébként a körülményekhez képest szép számmal jelen voltunk (20 csapat).

EREDMÉNYEK

1. HELY
BAK-FISH TEAM ( 58,64 kg ) ( KÉP )

Albrecht Csaba / Paál Balázs

2. HELY ( KÉP )
PETŐFI HE ( 42,18 kg )

Kocsándi József / Kocsándi Gergő

3. HELY ( KÉP )
PASSZÍV AGRESSZIÓ ( 33,23 kg )

Nagy Tibor / Kukucska Péter

VERSENYEN KIFOGOTT LEGNAGYOBB HAL:
10,5 kg / Albrecht Csaba
( KÉP )

VERSENYEN KIFOGOTT LEGTÖBB HAL:
20 db / Ifj. Krezinger László
( KÉP )

A verseny összesített fogásának súlya:
526,32 kg

Az eredményhirdetést követően megtartottuk az ajándék sorsolást, amit a legkitartóbb, eredményhirdetésen résztvevő, de helyezést el nem ért horgászok között sorsoltunk ki, akik az alábbiak voltak:
Völgyi Team, R G Team, Dudásék, Szomszédok, Pontybarátok, Flex O Fish, Pont(y)jó, Nyulik, Pincemacska, Cserkész tó, Csibi Team, Krezinger Team, 30-as csapat, Kapolyi zsiványok, 33-as csapat, Füzy-Csontos, KV Pause.

A sorsolás nyertesei:

Tóth Benjamin ( Grande vásárlási utalvány )
Gantner Márk ( Grande vásárlási utalvány )
Klukk Zoltán ( ajándék csomag )
Bite Nándor ( ajándék csomag, Grande vásárlási utalvány )
Mulczet Gergely ( pergető szett, Grande horgászbolt felajánlása )

 

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményekhez, megszerzett helyezésekhez, ajándékokhoz!

A versennyel kapcsolatos észrevételeiteket, élménybeszámolóitokat, képeiteket szívesen várjuk:
         – e-mail: nagocsihe@gmail.com
         – facebook csoportunkban
         – web: http://nagocsihe.hu/kapcsolat/

A verseny részleteiről, eredményeiről és még sok érdekességről további információkat érhettek el facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/nagocsihe/

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A SEGÍTSÉGETEKET!

Szervezés: Scsepkó László, Makai Gyula, Albrecht Balázs, Paál Balázs
Traktoros támogatás: Gantner Zsolt, Gantner Márk
Mérlegelés: Albrecht Balázs, Androsovics Zoltán, Bonyai Roland, Csonka Gabriella, Horváth Imre
Fotózás: StundiPhoto, Csala Tünde

A Grande Horgász és Ajándék Üzletnek pedig a támogatását, együttműködését, tombola felajánlását szeretnénk megköszönni!

Köszönjük szépen az egyesület tagjainak támogatásukat, akik rendbe tették horgászhelyüket!

Köszönjük szépen minden résztvevőnek, hogy eljöttetek, nálunk horgásztatok, vigyáztatok a halakra, a környezetre. Sportszerűek és segítőkészek voltatok! Reméljük sok pozitív élménnyel gazdagodtatok!

Bízunk benne, hogy a következő horgászversenyünkön is viszont látunk benneteket.

További jó horgászatot mindenkinek.

 

Köszönjük szépen!
Nágocsi Horgász Egyesület

KÉPEK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *