Napijegyes horgászrend

NAPIJEGYES   HORGÁSZREND (kivonat)

Napijegy árakról, értékesítő helyekről,
azok nyitvatartásáról itt tájékozódhat:
LINK

Érvényes 2019. március 5-től

Napijegy váltható hétfőtől- vasárnapig minden napra, amely napkeltétől napnyugtáig tartó horgászatra jogosít.
Péntek reggel 8 órától vasárnap este 18 óráig terjedő időszakon belülre
24 órás napijegy is váltható. Ennek birtokában legfeljebb 24 órán át horgászhat tulajdonosa, azt figyelembe véve, hogy vasárnap este 18 óráig minden napijegyes horgásznak be kell fejezni a horgászatot!

1.)  Minden horgász köteles a 2013. évi CII. törvény, a 133/2013. (XII.29.) VM rendelet előírásait, valamint a Nágocsi Horgász Egyesület horgászrendjét MEGISMERNI, BETARTANI és BETARTATNI! 

2.)  Horgászni csak az jogosult, aki rendelkezik a horgászathoz szükséges érvényes okmányokkal. 

4.)  Az ellenőrzésre jogosult személynek (rendőrség, MOHOSZ-képviselői, ellenőrei, a horgászegyesület tisztségviselői, társadalmi halőrök, valamint a horgásztársak egymás között) köteles megmutatni a horgászatra jogosító iratait, személyazonosságát igazoló okmányait valamint horgászzsákmányát. 

5.)  A (…) napijegy megváltásával tulajdonosa tudomásul veszi, hogy róla szabályszegés gyanúja esetén a halőrzési és halvédelmi feladatok ellátása közben a jogosult által fénykép, mozgókép és hangfelvétel készülhet, mely felvételeket a törvényi előírásoknak megfelelően kezelünk.

6.) Szabálysértés esetén az egyesület vezetősége eljárást kezdeményez a szabálytalankodóval szemben, mely ügyben első fokon az egyesület Fegyelmi Bizottsága jár el. Napijegyes horgász esetében – a horgásztóról való időszakos kitiltás mellett – az illető horgász anyaegyesületének Fegyelmi Bizottsága az illetékes. 

7.)  A méretkorlátozás alá eső halakat, amennyiben azokat megtartja a horgász, kifogásuk után azonnal, nap, óra, perc pontossággal kell az Fogási naplóban és a napijegy FOGÁSÖSSZESÍTŐ TÁBLÁZATÁBAN rögzíteni. A méretkorlátozás alá nem eső halakat a horgászat befejeztével, a vízpart elhagyása előtt kell az Fogási naplóba és a napijegy fogásösszesítő táblázatába beírni! Elmulasztása fegyelmi vétség!

8.)  Napijegyes horgász csak a horgászat befejeztével hagyhatja el a horgásztavat, valamint köteles a napijegye FOGÁSÖSSZESÍTŐ TÁBLÁZATÁT a gyűjtőládába helyezni! Ennek elmulasztása időszakos kitiltással jár.

10.)  A kifogott halat a horgász a vízparton nem ajándékozhatja el, és a megtartani kívánt halat kizárólag a saját haltartó eszközében tárolhatja, a horgászat befejezéséig más személlyel nem szállíttathatja el a horgászhelyről. A halat a vízparton megpucolni, feldolgozni tilos!

11.)  Szemetes helyen horgászni TILOS! A horgászat megkezdése előtt mindenki köteles összetakarítani az általa használni kívánt horgászhelyen és környékén. A horgászat befejeztével a szemetet mindenki köteles elszállítani!

12.)  Az 50 cm-t, vagy 5 kg-ot meghaladó pontyot azonnal (rövid fényképezés után), kíméletesen vissza kell engedni!

15.)  Gyermek horgász: tagsági viszony létesítése után: havonta 5 kg egyéb halat tarthat meg.

16.)  Felnőtt napijeggyel: 3 db méretkorlátozás alá eső hal + 3 kg egyéb hal tartható meg, az alábbiak szerint:
-pontyból 2db
– amurból, fogas süllőből, csukából, harcsából fajonként napi 1-1 db.

17.)  Ifjúsági napijeggyel: fajonként 1 db, összesen 2 db méretkorlátozás alá eső hal + 1,5 kg egyéb hal tartható meg.

18.)  Felnőtt horgász: 2 db horgászbot, maximum botonként 2 db horoggal + 1×1 méteres csalihal fogó háló.
Ifjúsági horgász: 1 db horgászbot, maximum 2 db horoggal + 1×1 méteres csalihal fogó háló.
Gyermek horgász: tagsági viszony létesítése után: 1 db horgászbot, 1 db horoggal (érvényes területi jeggyel, vagy napijeggyel rendelkező felnőtt felügyelete mellett) horgászhat.

19.)  A kifogott halakat kizárólag haltartó szákban szabad tárolni. Ragadozó halaknál a szájbilincs használata engedélyezett. Drótszák használata, illetve a halak egyéb módon történő kipányvázása TILOS!

20.)  Csónak használata tilos (…)!

21.)   A behordós horgászat TILOS!

22.)  Állandó jelzőbóját csak egyesületi tag helyezhet ki. (…)

24.)   A halastóban fürödni TILOS!

25.)   Kutyát a horgászhelyen tartani TILOS!

26.)  Etetni, horgászni a halastó műtárgyairól (zsilip, gát), illetve a kíméleti területen (a gát felőli utolsó stégek vonalától számított 5 méteren túl) SZIGORÚAN TILOS! Etetni, etetőkosaras készséget használni a gát vonalától mért 5 m-es távolságon belül TILOS!

Miklósi, 2019 március 5.

A Nágocsi Horgász Egyesület nevében
Paál Balázs H.E. Elnök

A teljes horgászrend weboldalunkon (ITT), illetve a hirdető tábláinkon olvasható!