Koppány-Völgye egyéni horgászverseny

Kedves Horgászok!
 
2019-05-11-én lezajlott a Nágocsi Horgásztavon megrendezett Koppány-Völgye egyéni horgászverseny. Az eseményen 27 horgász vett részt, de a kísérőkkel, a szervezőkkel, segítőkkel együtt egy nagyon jó létszámú csapat gyűlt össze reggel a tóparton. Szerencsénkre kellemes időjárásunk volt, újabb esőre nem volt kilátás. Reggel a horgászokkal közösen gyorsan felépítettük a bázist, majd rögtön rátértünk a verseny szabályok pontosítására, regisztrációra, majd a sorsolásra. A pecások egymást követően húzták a saját helyüket, valamint a soron következő horgászt is, hogy minél jobban a véletlenre bízzuk a versenyzők horgászhelyeit. Ezt követően mindenkinek maradt bőven ideje elfoglalni az állását és felkészülni a 8:00 -ás kezdésre. A kapások sok helyen nehezen indulta be, volt ahol jobban evett a hal, volt ahol kevésbé. Természetesen a pecások mindent bevetettek, hogy horogra csalják a tó lakóit, de szinte végig nagyon szoros volt a verseny.
A verseny során 62 db ponty került ideiglenesen a haltartókba, 3 db kárász, 9 db keszeg, 1 db compó és 1 db amur. A megelőző hét változékony, esős, frontos időjárása hatással volt a halak kapókedvére, valamint a pontyok ívása is erre az időszakra esik. Ennek ellenér kitartóan próbálkoztak a pecások, hogy becsapják a halakat.

A mérlegelést és az ezzel járó adminisztrációs feladatokat a nap folyamán Dombai Győző és Kocsándi Ferenc látták el, akik pontosan, precízen végezték ezt a fontos munkát. A mérlegelt halak minden esetben sértetlenül visszakerültek a tóba, hála a horgászok és a mérlegelők gondosságának. A délután folyamán megérkeztek a bázisra a szakácsok is, Steinbacher Róbert és Riesz Gábor személyében, aki egy rendkívül finom vaddisznó pörköltet készítettek a megfáradt horgászok számára itt a tóparton. 18:00-kor a verseny véget ért, a pecások összepakoltak és mindenki visszatért a gyülekező pontra. Az adatok összesítését követően kihirdettük a várva várt eredményeket.

1. Ifj. Krezinger László ( 21,22 kg )
2. Csik Dávid ( 14,58 kg )
3. Berta Zoltán ( 14,54 kg )

Legnagyobb hal: Makai Gyula ( 3,01 kg )

Ezt követően már csak a finom vacsora elfogyasztása volt vissza, amit itt a tóparton, nyugodt, békés körülmények között volt lehetőségünk megenni.
Remélem mindenki jól érezte magát és bízom bene, hogy sikerül hagyományt teremteni egy ilyen verseny éves szintű megrendezésében. Jövőre hasonló időben, ugyanitt a Nágocsi Horgásztavon ismét egyéni verseny formájában remélem újra találkozunk és egy hasonló barátságos, jó hangulatú pecanapot tölthetünk majd el.
Ezúton is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a részvételt, a segítőknek a segítséget, a támogatóknak a támogatásokat. Sok ember munkája, lelkiismeretes segítsége kellett ahhoz, hogy ezt a rendezvényt meg tudjuk tartani. Valamint nagyon nagy köszönet a Nágocsi Horgász Egyesületnek, hogy a tavat és ezt a gyönyörű és bőséges halállományt a rendelkezésünkre bocsátották erre a napra!
Üdvözlettel,

Albrecht Csaba (szervező)

 

TÁMOGATÓINK:  Köszönjük szépen a támogatást!

– Kajcsa Sándor (egyéni vállalkozó, műanyag nyílászáró beépítés): 20.000 Ft értékben vásárlási utalványokat ajánlott fel
Grande Horgász és Ajándék Üzlet: BARA Gold főzött, pácolt zacskós kukoricákkal, etetőanyaggal gazdagította az ajándékcsomagokat
– Mermezse Ildikó: GIN italokkal töltötte meg az ajándékcsomagokat
ALbeeDesign: az okleveleket készítette
– Miklósi Cselekvő Közösség / Völgy Hangja Fejlesztési Társaság Közhasznú Egyesület / “Múltunk összeköt” projekt keretein belül anyagi támogatást nyújtott a rendezvény megvalósításához: 87.000 Ft
– Csik Dávid: traktoros támogatás, szállítás


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *